Hoe je het beste je auto kan laten keuren

APK Eindhoven

Hoe zit het met de keuring van uw auto? Wanneer moet u uw auto laten keuren? Wat kost een keuring? En waar moet u op letten? In dit artikel leest u alles over de keuring van uw auto. Wanneer u uw auto moet laten keuren, hoeveel een keuring kost en waar u op moet letten.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

In Nederland is de APK verplicht. Dat betekent dat iedere auto jaarlijks gekeurd moet worden. De APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Sinds 1 januari 2014 is de APK verplicht voor alle personenauto’s en motorrijwielen die ouder zijn dan drie jaar. Dit betekent dat u elk jaar met uw auto naar een erkende garage of dealer moet om deze te laten keuren. Het is verstandig om de keuring zo rond het einde van het kalenderjaar te laten plaatsvinden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kost een APK-keuring?

De kosten voor een APK-keuring zijn verschillend per garage of dealer. In de meeste gevallen is de APK-keuring gratis bij aankoop van een auto of onderhoudsbeurt. Vraag dus altijd naar de voorwaarden bij de garage of dealer. Bij deze garage kan je een goedkope APK in Eindhoven krijgen.

Waar moet ik op letten bij een APK-keuring?

Bij een APK-keuring wordt er gekeken naar de veiligheid van uw auto. Er wordt onder andere gekeken naar de banden, remmen, verlichting en uitlaat. Ook wordt er gekeken naar het milieu. Wanneer er iets niet in orde is met uw auto, krijgt u een ‘rood’ of ‘oranje’ licht. Dit betekent dat er iets aan uw auto gerepareerd of vervangen moet worden. Wanneer er niks aan de auto hoeft te worden gedaan, krijgt u een ‘groen’ licht. Dit betekent dat uw auto weer een jaar vooruit kan. Het is belangrijk om te weten dat een ‘groen’ licht niet automatisch betekent dat uw auto gekeurd is. Er kan namelijk ook iets aan de auto zijn wat niet tijdens de keuring wordt gezien, maar wel later kan leiden tot problemen. Wanneer er iets aan de auto is wat later problemen kan gaan geven, krijgt u een ‘oranje’ licht. Dit betekent dat u het probleem zo snel mogelijk moet oplossen. Wanneer u dit niet doet, kan dit leiden tot een ongeluk.

You may also like